به گزارش خبرنگار مهر، محسن خجسته مهر در نشست خبری، با اصحاب رسانه گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون صادرات نفت افزایش دو برابری داشته است.
وی ادامه داد: در ابتدا تولید نفت ۲.۲ میلیون بشکه در روز بود که به تدریج افزایش یافت؛ هماکنون تا یک هفته دیگر تولید نفت ۱۵۰ هزار بشکه افزایش پیدا میکند.
خجسته مهر خاطر نشان کرد: تا پایان شهریورماه نیز ۱۰۰ هزار بشکه دیگر به تولید نفت ایران اضافه میشود و تولید وارد کانال ۳.۵ میلیون بشکه میشود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در نیمه دوم امسال حدود ۸ میلیارد دلار برای توسعه دو میدان مشترک ایران قرارداد امضا میشود.
وی ادامه داد: توسعه میدان مشترک پارس جنوبی در همه دولتها انجام شده است و در فاز ۱۱ نیز اگرچه کارهایی انجام شده بود، اما قابل عرضه نبود.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: اگر توتال توسعه فاز ۱۱ را ادامه میداد، تمام چاهها را پس از ۶ سال وارد مدار تولید میشد و با توجه به ناترازی گاز، تولید زودهنگام با چهار حلقه چاه و انتقال سکوی فاز ۱۲ به موقعیت فاز ۱۱ در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت و ساخت سکو و جکت دوم نیز سفارشگذاری شد.
به گفته خجستهمهر اگر سکو جابهجا نمیشد، برداشت گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی حدود سه سال به تأخیر میافتاد.
وی ادامه داد: فاز ۱۱ در نقطه صفر مرزی است و از چهار لایه گاز تولید میشود و لازم است تولید مرحله به مرحله انجام شود تا از مهاجرت گاز جلوگیری کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه مذاکرات توسعه فاز ۱۱ از حدود سال ۷۹ آغاز شده است، گفت: با وجود تأخیر ۲۰ ساله توانستیم ظرف ۲۰ ماه تولید گاز از این فاز را آغاز کنیم که افتخار ملی بهشمار میرود.
خجستهمهر افزود: شرکت فرانسوی توتال دو بار برای توسعه فاز ۱۱ حاضر شد، اما شانه خالی کرد و حالا با توان داخلی آماده تولید گاز از فاز ۱۱ هستیم.
وی با اشاره به اینکه مهمترین پروژه راهبردی در صنعت نفت فشارافزایی است، گفت: با توجه به شرایط بینالمللی و تحریمها مانند دیگر کشورها نمیتوانیم فعال باشیم، اما ثابت کردهایم پیشرفتهای بزرگ را در شرایط تحریم تجربه کردهایم.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون صادرات نفت را به دو برابر رساندیم، ادامه داد: در ابتدای دولت سیزدهم ۷۸ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب داشتیم و سالی ۴۵۰ میلیون دلار هزینه اجاره نفتکشها برای نگهداری میعانات گازی بود.
خجستهمهر در خاتمه اضافه کرد: تصمیم بر آن شد با صادرات میعانات افزون بر کاهش هزینه نگهداری، درآمد نفتی کشور را افزایش دهیم و اکنون میعانات گازی روی آب به صفر رسیده است.
نظر شما